Energia verde – Globurile umplute cu apa ar putea fi urmatorul in pas pentru energia solara

Pornind de la panourile solare clasice, aceste sfere pot utiliza atat lumina solara cat si lumina lunii.

Energia solara nu este un concept nou pentru energiile alternative verzi – de fapt, este unul dintre cele mai vechi. Dar, pentru frima Rawlemon din Barcelona, noile metode de creare a energiei au dus la crearea a ceea ce se numesc Beta.torics System (denumite si β.torics)

Conform InHabitat, acest sistem este o alta forma pentru panourile fotovoltaice plate, care au devenit omniprezente în toate produsele care valorifica razele soarelui.

DesignBoom spune ca arhitectul André Broessel este creatorul acestui sistem sferic de producere energie verde solara. Sfera din sticla poate fi montata pe suprafete inclinate  sau pe pereti cortina, care nu transporta greutatea de pe acoperis, în scopul de a imputernici suprafata cladirii. In afara de estitca izbitoare a acestor sfere, Rawlemon sustine ca structura specifica geometrica a sistemului sau β.torics o face cu 35 la suta mai eficienta decat panourile solare traditionale. Forma rotunda a acestor sfere de apa pot chiar creea electricitate folosind lumina lunii.

 

Leave a Reply