China conduce lupta catre energia verde

TIANJIN, China –Cursa a inceput ,atletul chinez a reusit sa intreaca 4 concurenti importanti ! Insa nu au fost chiar niste obstacole usor de trecut , concurentii sunt Danemarca , Germania, Spania si Statele Unite , in ultimul an turbinele de vant se fac in China cu costuri minime , au impins prin efort guvernamental cursa la un nivel nemaintalnit .Asa cum numai poporul chinez poate sa o faca , a devenit principalul furnizor de panouri solare si au programe de modernizare si eficientizare a centralalor de caldura si electrice pe carbune .Reactoarele nucleare au sisteme din ce in ce mai sigure si au un program de extindere nemaintalnit.

In curand occidentul va tranzactiona cu China “dependenta” de panouri solare, sau pentru agregatele eoliene, “Majoritatea echipamentului energetic va purta o placă de alamă,” Made in China “, a spus KK Chan, directorul executiv al unui fond de capital privat ce investeste in “energia verde”

Piata “vantului” se dezvolta cu viteza unei tornade ,Vestas-Danemarca a deschis in China una din cele mai mari fabrici de turbine eoliene ,presedintele Obama a promis americanilor ca nu vor pierde competitia da se pare ca totusi chinezi au reusit sa ia startul.

Dar energia verde va ajuta mai mult economia Chinei nicidecum un buletin energetic mai verde . Cererea de energie a depasit deja economia matura a a Statelor Unite ! De la energie nucleara pana la cea eoliana sau solara.

Totusi ,autorităţile de reglementare au stabilit mandate pentru companiile de energie de a utiliza mai multă energie din surse regenerabile. Subvenţii generoase pentru consumatori pentru a instala propriile lor panouri solare sau instalaţii de încălzire solare de apă au schimbat acoperişurile din China. Cel mai mare avantaj al Chinei ar putea fi cererea sa internă de energie electrică, în creştere 15 la suta pe an ! În China, companiile de electricitate trebuie sa cumpere o mulţime de echipamente noi, de energie alternativă, în special eoliană şi nucleară,ratele dobanzilor sunt sustinute de stat in momentul achizitionarii echipamentului.Deci exista si o politica fiscala ce sustine aceasta strategie de a deveni castigatorul competitiei energiei alternative!

 

Leave a Reply